Тиждень здоров`я

Здоров'я дітей – найцінніше надбання цивілізованого суспільства. Воно створює фізичний, духовний, соціальний, інтелектуальний та фізичний базиси країни.

Школа – це місце, де дитина проводить значну частину часу. Тому саме школа має великі можливості у здійсненні ряду заходів із питань збереження здоров'я. Це єдиний організм із тісними взаємозв'язками всіх його структурних компонентів.

Усвідомлюючи це, протягом останніх років у Марганецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 пропагується здоровий спосіб життя, проводяться виховні заходи зі сприяння зміцненню здоров'я, профілактики шкідливих звичок, у яких задіяні всі учасники навчально-виховного процесу.

З 15 по 19 січня 2018 року в нашій школі було проведено «Тиждень здоров`я».

Основними завданнями «Тижня здоров'я» є:

- розвиток творчих здібностей, які будуть змінювати спосіб життя для того, щоб зберегти та зміцнити своє здоров'я;

- навчати учнів захищати себе в умовах загрози для життя;

- розвивати уявлення про здоровий спосіб життя.

Під час проведення тижня були використані різноманітні методи та форми роботи, а саме:

- психологічний моніторинг настрою (Каплиста С.К., практичний психолог);

- виставка-огляд літератури «Здоров`я – найцінніший скарб» (Іванченко Т.В., бібліотекар);

- інформаційний колаж «Вплив кольорів на здоров`я», дослідницька робота «Вплив оздоровчих систем на здоров`я людини» (Петрова Л.В., вчитель з основ здоров`я);

- уроки обережності (класні керівники 1-4 класів);

- розробка пам`ятки «Вплив телебачення та Інтернету на здоров`я», перегляд відеофільму «Вся правда про куріння» та мультфільмів про здоров`я (Мала Л.Ю, вчитель географії);

- старти надій (Очаківський І.А., вчитель фізкультури);

- класні виховні години «Мобільні зв`язок та його плив на здоров`я» (Костюкова А.В., кл.кер. 10 кл., Полянська Т.А., кл.кер. 11 кл.)

- круглий стіл «Вірус сквернослов`я» (Губенко О.В., кл.кер. 7-А кл., Чемересюк Н.Б. – кл.кер. 7-Б кл.);

- соціальне опитування «Моє ставлення до паління», «Моє ставлення до наркотиків» (Каплиста С.К., кл.кер. 9-Б кл., Боровик С.А., кл.кер. 9-А кл.)

«Тиждень Здоров'я » в школі може допомогти учням усвідомити, що здоров'я включає різні компоненти, виявити першопричини його порушення, набути знань та вмінь, які сприятимуть збереженню фізичного, соціального й психічного здоров'я. Заходи, які проводяться впродовж «Тижня здоров'я» формують в учнів прагнення до постійного покращення свого способу життя та виховують свідоме ставлення до свого здоров'я.

Здоров'я школярів багато в чому залежить від їхніх теоретичних знань і практичних навичок, які сприяють збереженню здоров'я. Школа відіграє велику роль у розвитку здоров'я дитини, її ставлення до його реальних дій і вчинків, які створюють умови для набуття здорового способу життя.

/Files/images/2017-2018_nr/tijden_zdorovya/ншк.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 254